--- ---

Zupa dyniowo-jarmużowa 8+

 

Zupa dyniowo-jarmużowa 8+. Kuchnia wegańska. Przepis na danie dla dziecka od 8 miesiąca życia.

od 8 miesiąca

wegańska

jajek, mleka, miodu

40 min.

Trudność - trudnosc3
trudnosc3

Ilość porcji - 5
 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Zupa dyniowo-jarmużowa 8+ przygotujesz w

Włoszczyznę obrać i pokroić w kawałki. Opłukać jarmuż, porwać na małe kawałki i dodać do warzyw. Dorzucić również drobno pokrojoną dynię i pomidory. Zalać ok. 2 litrów wody i gotować aż warzywa będą miękkie.
Przed końcem gotowania dodać jagody goji. Wszystko zmiksować i doprawić do smaku.

 

 


Włoszczyznę obrać i pokroić w kawałki. Opłukać jarmuż, porwać na małe kawałki i dodać do warzyw. Dorzucić również drobno pokrojoną dynię i pomidory. Zalać ok. 2 litrów wody i gotować aż warzywa będą miękkie.
Przed końcem gotowania dodać jagody goji. Wszystko zmiksować i doprawić do smaku.


Zupa dyniowo-jarmużowa 8+. Przepis wegetariański dla dziecka od 8 miesiąca życia.

włoszczyzna
garść obranej dyni
garść liści jarmużu
łyżka jagód goji
3-4 pomidory
przyprawy
natka pietruszki


Zupę można podawać z ryżem, makaronem lub kaszą.

Przepisy wegetariańskie

 

 





Zupa dyniowo-jarmużowa 8+ - WegeMaluch.pl QR Code
Slide Qr Code by Wegemaluch.pl

Wegemaluch w Facebook
  • Polish Czech Danish English French German Slovak Slovenian Spanish
  • Translation on fly. Some sentences may be ungrammatical.

Ten serwis używa plików cookies i podobnych technologii.

Używając portalu wegemaluch.pl zgadzasz się na używanie plików cookies. Czytaj więcej…

Zrozumiałem

Licencja Creative Commons
Utwory Wegemaluch.pl są dostępne na licencji Creative Commons CC BY-NC-ND 4.0 Międzynarodowe.

Materiały nieoznaczone CC BY-NC-ND 4.0 - © by WegeMaluch.pl & MagYa 2011-2018. All rights reserved